Margård, Tværskov og Rue

Guidet vandretur med Nordfyns naturvejledning

Margård, Tværskov og Rue.

Fredløse herremænd og Nordfynsk idyl.

Tag på en smuk og dejlig vandretur med en autentisk og lokal guide, ud i det kuperede landskab nord for Langesø skovene. Oplev stemningsfyldte og hyggelige Tværskov med dens mange fine bindingsværk og den charmerende gamle vandmølle fra 1700 tallet.

Ad snoende veje og gennem bakkerne skal vi vandre, nyde nogle af de gode udsigtspunkter og høre om de mange spændende fortællinger som området gemmer. Hør fx historier om naturgenopretning, grævlinger, jætter, istidens spor og de to spøgelseskareter som engang – og måske stadig får det til at løbe koldt ned af ryggen på de lokale i området. Du kan også finde ud af hvorfor så mange småbyer i området, hedder noget med “Rud”, Rue” og Rod.

En af kronjuvelerne på turen er Margård. Denne smukke herregård har historie helt tilbage til året 1310, og er idag et af Fyns fineste eksempler på et Barokpalæ. Flere ejere har skilt sig ud gennem tiden, blandt andet fordi de vendte selveste kongen ryggen.

Som noget helt særligt har vi på denne tur fået lov at se slottet lidt tættere på end normalt.

På denne tur får du både motion, frisk luft, særlige historier og gode detaljer om alle de hemmelige og spændende steder i området.

En utroligt flot tur, i et smukt og alsidigt landskab.

Næste tur:

I efteråret 2024

Guidede ture og naturvejledning ved Margård

Praktisk:

Længde: 8 km. Varighed: ca. 2,5 time

Mødested: På Langesøvej foran nr. 176. Parkering langs vejen.

Medbring: Praktisk tøj, gode sko, drikkevand, kaffe og kage og godt humør.

Galleri fra Margård og omegn