Daniel G. Sørensen

Daniel G. Sørensen

Jeg har altid været glad for at være ude.    -Af mine mange interesser, er det næsten altid naturen jeg ender i”

Naturvejleder Daniel G. Sørensen
Nordfyns Naturvejleder Daniel G. Sørensen

God erfaring og et bredt spekter af viden og “skills”.

Jeg har mere end 20 års erfaring med undervisning, formidling og vejledning af børn, unge og voksne i naturen.

Er uddannet Friluftsvejleder fra Viborg seminariet og “ugleuddannet” Naturvejleder fra Skovskolen og Københavns universitet.  Mit speciale er indenfor basisfriluftsliv, bushcraft, grøn sløjd og fortælling.

5 Bullets

Håndværk og pædagogisk arbejde

Har i 11 år drevet et multiværksted for børn og unge i en fritidsklub. Her har jeg undervist i arbejde med blandt andet: træ, læder, metal, smedning, tegning, middelaldertøj, knivmageri, special effects, smykkefremstilling med flere.

I denne periode har jeg 1-2 gange om ugen, haft 8-10 børn med ud på opdagelse i naturen.

Flækning af flint

Ramme for fantasi og udeliv

Været projektleder på en ”Vikingeby” på ca. 900m2.

Da legetårnet blevet revet ned i byens klub udarbejdede jeg et “ude-tilbud” som ingen børn og unge kunne modstå.

En hel mindre landsby indeholdende: Bålkøkken, bålhytte/ kro, fortællehus, grønt værksted, bytorv, smedje, stald, ringmur, fængsel med mere. Byen fungerer som både legeplads og arbejdende værksted.

Overblik og en plads til alle

Rollespil er et fantastisk pædagogisk værktøj!! Jeg har udviklet et komplet regelsæt og spilsystem omkring Liverollespil og skrevet en bog med mere end 75 karakterer til Liverollespil.

Kan skrive mig som Gamemaster og arrangør, for mere end 100 større liverollespil med mellem 60 – 120 deltagere, primært i alderen 9 -14 år.

Unge mennesker og natur og friluftsliv

I 2 år været lærer på en friluftslinje for utilpassede unge i alderen 16 -25 år, samt projektleder på en “Event/frilufts-park”.

I perioden skabt en “fast” hverdag for de unge. Udarbejdet en alsidig og spændene uge med forskellige aktiviteter bla. Praktisk arbejde, motion, frilufts-færdighedstræning, instruktørøvelser, teambuilding/ samarbejde, rengøring og madlavning.

Flere erfaringer

Har arbejdet i 5 år som Naturvejleder i Nordfyns kommune.  Først med udvikling af Nordfyns Kommunes Friluftsstrategi 2015-2027 herefter- med udmøntningen af denne. Bla. Shelterpladser, Blå støttepunkter, vandrestier, formidlingstavler/ skråborde/foldere, fortidsminder, adgang, synlighed, presse, TV, facebook, videoformidling, grejbank, friluftsstationer, turisme med videre.   

Herudover har jeg stået med udviklingen af et bredt naturvejledertilbud til kommunens skoler og institutioner (et tilbud som der viste sig, at blive stor efterspørgsel på).  Jeg har også stået for udvikling og afholdelse af ture i kommunen for borgere/ turister -primært inden for kulturhistorie, natur og landskabsdannelse.   

I perioden har jeg haft omkring 260 arrangementer, med mere end 8000 deltagere.

Daniel G. Sørensen trækunstner og naturvejleder

Lidt om mig:

Jeg har altid været nysgerrig og samtidigt haft en kreativ tilgang til mine interesser.

Privat beskæftiger jeg mig blandt andet med: Min familie, design, tegning/maleri, træskulpturering (carving), fotografi, håndværk/ håndarbejde, kulturhistorie, arkæologi, antropologi, mennesker, buddhisme, mytologi, natur-naturligvis, sagn og fortælling…    Jaae.. og så benytter jeg enhver mulighed for at komme ud på tur med soveposen.

Guidede ture med Naturvejleder Daniel Sørensen

VærUDE er min kogende heksekedel, og det er mit ønske herigennem at gavne og inspirere børn, unge og voksne til at komme mere ude i naturen.

Vi ses derude.

Bedste hilsner   Daniel G. Sørensen