Daniel G. Sørensen

Daniel G. Sørensen

Kunstner, Naturvejleder og Friluftsvejleder

Frilufts og naturvejleder Daniel G. Sørensen
Naturvejelder Daniel G. Sørensen

Solid erfaring, superkreativ og et bredt spekter af viden og “skills”.

Med mere end 24 års erfaring inden for undervisning, formidling og vejledning af børn, unge og voksne i naturen, er jeg din guide til spændende og lærerige eventyr udendørs.

Som uddannet Friluftsvejleder fra Viborg Seminariet og “ugleuddannet” Naturvejleder fra Skovskolen og Københavns Universitet, har jeg et bredt spektrum af viden og færdigheder inden for basisfriluftsliv, bushcraft, grøn sløjd, det kreative værksted samt natur- og kulturhistorie og fortælling.

Nordfyns Naturvejleder Daniel G. Sørensen
Nogle af mine kompetencer inkluderer:

Håndværk og pædagogisk arbejde

Med 11 års erfaring som leder af et multiværksted for børn og unge har jeg undervist og vejledt i en bred vifte af håndværksaktiviteter og skabt unikke læringsmiljøer i naturen. Herunder blandt andet: træ, læder, metal, smedning, tegning, middelaldertøj, knivmageri, special effects, smykkefremstilling -med flere.

I denne periode har jeg 1-2 gange om ugen haft 8-10 børn med ud på opdagelse i naturen, både ved gravhøj, kyst skov og eng. (anslået ca. 600 tilrettelagte ture)

Ramme for fantasi og udeliv

Som projektleder på en “Vikingeby”på ca. 900m2. har jeg skabt en inspirerende legeplads og arbejdende ude-værksted, der tilbyder en oplevelse fyldt med stemning og aktiviteter for alle børn og unge.

En hel mindre landsby fuld af stemning, indeholdende: Bålkøkken, bålhytte/ kro, fortællehus, grønt værksted, bytorv, smedje, stald, ringmur, fængsel med mere.

Overblik og en plads til alle

Rollespil er et fantastisk pædagogisk værktøj!!

Jeg har udviklet et komplet regelsæt og spilsystem omkring Liverollespil og skrevet en bog med mere end 75 karakterer til Liverollespil.

Kan skrive mig som Gamemaster og arrangør, for mere end 100 større liverollespil med mellem 60 – 120 deltagere, primært i alderen 9 -14 år. Dette har i høj grad styrket både samarbejde og kreativitet hos børn og unge mennesker.

Unge mennesker, motion og friluftsliv

I 2 år været lærer på en friluftslinje for utilpassede unge i alderen 16 -25 år, samt projektleder på en “Event/frilufts-park”.

I perioden skabt en “fast” og solid hverdag, med friluftsliv som omdrejningspunkt. Her har de unge fået lov at udvikle sig både praktisk og socialt.

Her var det blandt andet en sjov udfordring at forme en alsidig og spændene uge med forskellige aktiviteter herunder: praktisk arbejde, motion, frilufts-færdighedstræning, instruktørøvelser, teambuilding/ samarbejde, rengøring, madlavning og meget andet.

Erfaringer med mere tyngde

Har arbejdet i 5 år som Naturvejleder i Nordfyns kommune.  Først med udvikling af Nordfyns Kommunes Friluftsstrategi 2015-2027 herefter- med udmøntningen af denne. Bla. Shelterpladser, Blå støttepunkter, vandrestier, formidlingstavler/ skråborde/foldere, fortidsminder, adgang, synlighed, presse, TV, facebook, videoformidling, grejbank, friluftsstationer, turisme med videre. 

Herudover har jeg stået med udviklingen af et bredt naturvejledertilbud til kommunens skoler og institutioner (et tilbud som der viste sig, at blive stor efterspørgsel på).  Jeg har også stået for udvikling og afholdelse af ture i kommunen for borgere/ turister -primært inden for kulturhistorie, natur og landskabsdannelse. 

I perioden har jeg haft omkring 260 arrangementer, med mere end 8000 deltagere.

Lidt fra privatsiden:

Udover mit professionelle virke har jeg altid været nysgerrig og samtidigt haft en kreativ tilgang til mine interesser. (som er lidt alsidige)

Privat beskæftiger jeg mig blandt andet med: Min familie, design, tegning/maleri, træskulpturering (carving), fotografi, håndværk/ håndarbejde, kulturhistorie, arkæologi, antropologi, mennesker, buddhisme, mytologi, natur-naturligvis, sagn og fortælling…    Jaae.. og så benytter jeg enhver mulighed for at komme ud på tur med soveposen.

Jeg har altid været glad for at være ude.    -Af mine mange interesser, er det næsten altid naturen jeg ender i”

Daniel G Sørensen
Friluftsvejleder Daniel G. Sørensen
Guidede ture og naturvejledning på Nordfyn
Naturvejleder Daniel G. Sørensen
Guidede ture med Naturvejleder Daniel Sørensen

VærUDE er min kogende heksekedel, og det er mit ønske og min passion herigennem at gavne og inspirere børn, unge og voksne til at komme mere ud i naturen, og lære at værdsætte og passe mere på den.

Vi ses derude.

Bedste hilsner   Daniel G. Sørensen