Håndværk

Håndværk

Skaberkraften hos mennesket ligger gemt lige under overfladen, og kommer man rigtigt i gang, kan man nogen gange mærke kreativiteten boble og tiden forsvinde.

Det giver en indre tilfredshed og stolthed at stå med en færdig ting, som man har givet liv og sjæl, og som er helt unikt, originalt og personligt.

Jeg eeeeeeelsker håndværk og forskelligt værktøj, nyt som gammelt.

Jeg arbejder i og med, mange forskellige materialer og har tit gang i flere projekter ad gangen, både på værkstedet, ved bålstedet i haven, eller når jeg er ude på tur.

Jeg syntes det er fantastisk at udvikle og forbedre, forskønne… besjæle – nedfælde stemningen i fx mit eget grej, værktøj, brugsting eller en gave til en ven.

Hjemmelavet økse - håndværk - vaerude.dk
Denne økse er lavet ved at skære et gammelt øksehovede midt igennem på langs og herefter skæfte det. Jeg fik desværre taget 5-6 cm. for meget af skaftet, hvilket bevirkede at den aldrig kommer til at fungere godt som kaste-tomahawk, da svinget bliver forkert. Den er dog rigtig fin som “snitteøkse” til småprojekter. Posen ved siden af, er en tønder/ildpose.
Friluftsliv, værktøj og håndværk på tur
Værktøj på tur

Friluftsliv og håndværk passer godt sammen. Et godt bål med kaffen over, og et hyggeligt håndværksprojekt kan være ren terapi for sindet.

Jeg har næsten altid lidt værktøj med i rygsækken når jeg er på tur. Som minimum er det snittekniven og en sav (eller et multitool med sav). Men ellers er der en økse, skejern og et bor med -alt efter hvad jeg har planer om at lave.

Læder

Læderarbejde kan være en fed frilufts- håndværks-syssel da du kan fremstille mange forskellige brugbare ting blandt andet: beholdere, tasker, punge, remme, kniv og økseskeder, armbånd, bælter med videre.

Det er nemt at starte et læderværksted på tur. Af grej du skal bruge for at lave et “kit” kan jeg anbefale: Nåle og vokset hørtråd. Syl, saks, kantskærer, syriller og punsel (til tryk af mønster). Det kan (alt efter hvad du skal lave) også være godt med en lille fast plade.

Håndværk på tur - vaerude.dk
Fremstilling af eget grej

Noget forarbejde kan være godt at lave hjemmefra på værkstedet, hvor man har en plan bordplade eller en maskine til hjælp. Fx. kan metal være lidt svært at tilpasse/ slibe til når man sidder ude i skoven.

Fremstilling af økseskafter

Jeg er den glade ejer af henved 25 -35 økser til forskellige formål (lidt nørdet). Der er bredbiler, bredøkser, tængsler, flæk, skov og snitteøkser mv.

Mange af økserne har jeg renoveret med nye skafter – nogle hjemme på værkstedet andre ude på lejrpladsen.

Nysavet ask på forsædet tsk tsk 😀
Kroge i birketræ. De er praktisk talt bare blevet afbarkede og snittet pæne i enderne.

Flere emner under udarbejdelse.

Håber at du blev lidt inspireret til at lave lidt frilufts- håndværk, og måske et par nye projekter.

Bedste hilsner fra Daniel