Man har hørt om dem…  Nogle kender en…  -Folk som ikke har sovet godt udenfor.For at hjælpe dig til en dejlig nats søvn, uden stress og ukomfort, kommer der her en lille guide til:

Hvordan du får en dejlig nats søvn udenfor.

Sov udenfor vaerude.dk

Underlag og “sengeramme”

  • Sørg for at have et godt liggeunderlag.   Jorden “suger” din varme, derfor er det vigtigt at komme væk fra jorden.  Siv, græs og granris kan med fordel også bruges til at ligge på.
  • Ligger du under åben himmel, kan du lave en “ramme” eller “markering rundt om dit underlag.  Dette for at forhindre at du ikke ruller/ glider af underlaget i løbet af natten. “Rammen” kan laves af et par grene, rygsækken eller 3-4 sten

Varme

  • Vær sikker på at din sovepose er varm nok til årstiden. Her skal du kigge på din soveposes komforttemperatur.  (brug eventuelt 2 mindre varme soveposer indeni hinanden eller en lagenpose)
  • Helt op til 80% af dit varmetab mister du fra dit hoved -derfor kan det være godt at sove med hue og eventuelt halstørklæde eller “buff”.
  • Er det rigtig koldt, så gå i seng med det lange undertøj og sokkerne på (det kan altid tages af igen)

Primitiv overnatning vaerude.dk

Englehop og larm

  • Har du siddet og frosset inden du går i posen og tænker “Nu skal jeg have varmen” Så husk at det er DIG, der skal varme posen op og ikke omvendt.  (Gå en tur eller lav englehop et par minutter så du er varm, inden du går til køjs, så skal du bare se)
  • Har du larmene eller snorkende personer i lejren, så hav gerne et par ørepropper med hjemmefra -de giver en formidabel ro i lejren.

Primitiv overnatning vaerude.dk

  • Når du nu skal finde din soveplads eller sætte telt, tarp eller bivuak op i terræn,  -er det en god ide LIGE at prøve-ligge om der nu er fladt/ plant der hvor du regner med at skulle ligge. (det er lidt surt at opdage en rod eller større sten lige midt i lænden, når teltet er slået op)

Håber disse råd kan bruges – vær sød at give Værude et “like” Sov godt! 😉

Bedste hilsner fra Daniel