Udtalelser og billeder fra tidligere ture

Udtalelser og billeder fra tidligere ture

Med mere end 380 afholdte undervisningsforløb, foredrag, ture, events og arrangementer…

VærUDE har haft maaaange hyggelige ture, med mange forskellige målgrupper gennem tiden.

Her er et lille galleri, samt lidt hilsner og udtalelser fra nogle af deltagere mv.

Naturvejleder på Gyldensteen strand vaerude.dk
Personalearrangement med naturvejledning på Gyldensteen strand

Friluftsliv og selvtillid

Vi har haft fornøjelsen af at køre et projekt med Værude.dk v/ Daniel G. Sørensen, som har skullet lære vores unge at være ude i naturen, overleve, tænde bål med hvad man kan finde, lave mad over bål, bygge tømmerflåder / bivuakker, klatre i træer, sejle kano og lave redninger, geocatching, vikingelege, i det hele taget lære at begå sig i naturen og nyde den.

Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Daniel, det har været meget givende for vores elever og for os selv som lærere. Alle vores ture med Daniel har været super godt planlagt fra start til slut, Daniel er rigtig god til at fange og motivere unge, selvom det ikke var hver gang de mødte oplagte op, så tog de hver gang hjem med rigtig godt humør og en god oplevelse.

Efter projekt afslutning har alle elever samt dem som har hørt om projektet, kontaktet os for at høre om de kunne komme med næste gang vi skulle starte et nyt hold.

Vi vil give Daniel, VærUDE.dk vores bedste anbefalinger, det er virkeligt en stor oplevelse for alle som har været med samt det har givet meget bedre sammenhold på tværs af værkstederne, det er noget som kan mærkes på eleverne, selv lang tid efter projektet er afsluttet.
Vi håber at andre vil give sig tid til et sådant projekt.

Med venlig hilsen
Søndersø Produktionshøjskole
Rasmus Nørregaard

Fra Linda

Kære venner på Nordfyn, her er et godt tip til jer og jeres børn:

Min søn og jeg har i dag været på en skøn tur rundt om Dallund Sø sammen med Daniel fra VærUDE.dk. Der blev smagt på naturen, hørt røverhistorier, prøvet kræfter med et tændstål og meget, meget mere.

Det er hyggeligt og lærerigt på samme tid. Der er også ture til Gyldensteen strand. Hvis vi kan finde tiden, skal vi helt sikkert også med derud.

Tøse og fædretur                 

Vi var otte fædre og lidt flere døtre, der var klar til en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Måske lidt end den kanotur, vi nu havde prøvet i flere år. Ud af comfort-zone og ind mod nogle oplevelser, som ingen lige havde prøvet før.

VærUde blev kontaktet, og snart var mange muligheder i det tidlige efterår, åbne. ”Hvad kunne I måske tænke jer, inden for det der Bushcraft?”

Og her var vi jo lige så uvidende som vores teenage-døtre i den ”vanskelige” alder. Et afvekslende program sammensat af de kyndige instruktører: Et program der kunne tilfredsstille de forventningsfulde by-hjerter. Hvad er det lige vi er gået ind til!?

Bushcraft udsat for sådan et par gæve og afbalancerede gutter kan kun siges at være en meget god oplevelse.

>>De kan deres håndværk i den butik<<

Ligegyldigt hvad du spurgte om ift. det at være ude i naturen, kom der et velbegrundet og fyldestgørende svar. De gav sig god tid, – de havde god tid og var velforberedte til de aktiviteter de havde planlagt for os,- til at være derude i skoven og lære os lidt af alt det de kan.

Det var frembringelse af ild på flere forskellige måder, bruge teknikker til at bygge bivuakker, stege de lækreste hjortekøller i et hul i jorden, lave reb af de forhånden-værende materialer. De fik på bedste introduktions-vis os alle til at ”mærke” skoven og blindt følge en stille klokke-lyd. Enkle metoder der på kort tid fik os ud af Århus-uptempo og ind i skov-mode.

Måske er de trolde, de to gutter, der kan få en klasses forfængelige pubertets-tøser til at smøre sig ind i selvopfundet skønhedsmudder fra top til tå og derefter skylle det hele af i en – ikke for kold, mergelgrav! Eller få dem til at skrige dén der fantastiske og kildrende angst ud, – ude i natten, når der fortælles røver-spøgelseshistorier dér – blandt de bedste veninder, ude i den mørkeste skov.

Rammerne var sat for et godt døgn og sammen fyldte vi i rammerne ud.

Sådan en week-end giver lyst til endnu mere – sammen med Daniel og hans tro væbner Mikkel. For emnet er uudtømmeligt, når man har forstand på det man har mellem hænderne og lige omkring sig.

Tak til Daniel og Mikkel.

Friluftsliv og morgenmad i naturen

Fra Jeanette

Endnu en hyggelig dag sammen med en masse positive mennesker og med den dygtige og behagelige friluft/naturvejleder Daniel G Sørensen (www.vaerude.dk) med en udflugt til Gyldensten strand via Ungnordfyn. Det kan varmt anbefales 😊👍😁

Det har været en virkelig fantastisk oplevelse i dag sammen med friluftvejleder Daniel G Sørensen og uglernes verden ved Dallund slot i Søndersø for både børn og voksne 👍😊🐛🦋🐌🌿🌾🦉🦉♥️. De får mine varmeste anbefalinger herfra mig af 👍👍👍

”Vi ved fra tidligere aktiviteter, at når Daniel guider børn, unge og deres forældre rundt i naturen, skabes der læring og naturlyst på et virkeligt højt niveau.”

Ungdomsskoleinspektør Morten Schneider Schlægelberger.

Billeder fra ture med andre unge.

Medierne

Jeg har været i TV en del gange – Mest mindeværdigt var en bivuaktur med DR-Vejret som blev sendt i bedste sendetid – fredag aften midt imellem de to XFactor- halvdele. Jeg følte mig lidt rød om ørene ved at stå der og lave englehop inden jeg skulle hoppe i soveposen haha.

Herudover, har jeg ikke mindst været i avisen et endnu større antal gange. Jeg har samlet nogle af artiklerne her.