Først vil jeg ønske alle rigtig glædelig bag-jul og et godt nytår på trods af: Covid-restriktioner, grå skyer og den mest solfattige måned i henved 35 år. Det er let at blive lidt træt og modløs her, men jeg tror, man skal prøve at huske at være positiv, optimistisk og glad – især over for andre.

Vi går stadig alle rundt med et mundbind eller ifører os diverse bud på moderigtige visirer fx en fix lille brille med skærm eller hageskærmen, som jeg personligt selv holder af, mens vi holder afstand og passer os selv. Det kan være svært at få øje på smilet igennem det hele, og det er lidt trist – især på denne mørke årstid.

Smil

Heldigvis er det dog stadig tilladt og kærkomment at smitte andre med GODT humør og glæde, og “smilet er (som bekendt) den korteste afstand”.

Smil med øjnene! Vær tilstede! Vær imødekommende! Hils på folk, du ikke kender ved busstoppestedet og i supermarkedet. Det overrasker positivt.

Glavendrup stenen – en runesten med 210 runer
Natugle vaerude.dk

Husk at komme udenfor

Derudover så er det jo rigtig godt at komme ud i naturen og få noget frisk luft, noget motion eller et godt skud fred og ro i sindet.

Du kan lave gode cykle/vandre ruter forbi de lokale fortidsminder og herregårde hvor du bor. Eller tag et kort og find skove i dit lokalområde som du ikke har udforsket før.

Vores mest almindelig ugle -natuglen begynder nu at markere territoriet – dette foregår blandt andet med mere tuden end normalt. Går du udenfor om aftenen kan du her i januar og februar være heldig at høre den.

En anden spændende lyd du kan høre om aftenen i januar/ februar er rævens parringskald. Det kan indimellem lyde som en motor der ikke helt vil starte… waw-waw-waw-waaaw men ganske fascinerende.

…Og så er det aldrig for sent at prøve at tage en overnatning i shelter 😀 Gode tips

Stemningsfilm

Her er links til et par rigtig gode film fra uovertrufne Friluftslageret. Her deler jeg et par hygge tricks til friluftsliv i skoven 😉

Del 1:

https://www.youtube.com/watch?v=mwMcATjinwI&t=92s

Del 2:

https://www.youtube.com/watch?v=AUyvwCz0gwo

Jeg håber at få tid til at smide lidt mere inspiration ind på siden i nærmeste fremtid.

Pas godt på jer selv

Bedste hilsner fra Daniel