Siden jeg var helt lille, har jeg altid holdt meget af at være ude under åben himmel.  I mit voksne liv kan jeg slet ikke undvære det.  At være i naturen giver mig ro i sindet og lader “unødvendige” tanker falde til jorden – lidt lige som en vinduesvisker tørrer ruden af, så man kan kigge ud.  -Det er rart at kunne tage denne ro med hjem  🙂

Verden er så stor, så stor. Naturen er i sandhed storslået, guddommelig og ejendommelig.  

Hvis man sætter sig for at undersøge eller gå ind i (bare en lille smule) af de uendeligt mange forunderlige dyr, planter, svampe, kredsløb, symbioser, fænomener og alt muligt andet, man støder på når man er derude i naturen – så kan man nemt blive både forundret og fascineret.

Fra de helt små til de helt store økosystemer er det fuldstændigt vildt og næsten ufatteligt vanvittigt så advanceret, tilpasset og udviklet alt liv er, i forhold til hinanden. (Ja også i Danmarks natur) 😀

Stjernesnot æggeledere fra en frø vaerude.dk
Er du nogensinde stødt på små slimklatter på eller under pæle, træer, træstubbe og lignende? Så har du oplevet fænomenet “stjernesnot”. Musvågen går ikke af vejen for at hapse en frø, hvis chancen byder sig. Men der er en ting ved frøen den ikke bryder sig om, og det er frøens æggeledere. Æggelederne bliver derfor “kirugisk” fjernet og smidt, før frøen bliver slugt. Slimklatterne du finder, er disse æggeledere.

Undersøgelse af naturen

Jeg nyder at dele min begejstring for naturen, med børn og voksne.  Børn er helt fra naturens side meget nysgerrige og lærenemme, og fordi de ikke er så høje, har de let ved at få øje på “ting” på jorden. 

Det er vigtigt at lade børn gå på opdagelse i naturen, blive forundrede, og lade dem stille spørgsmål til den verden som omgiver os. Kun gennem leg og brug, undersøgelse og ophold i naturen, kan man give børn et sundt tilhørsforhold til den .

Spor

Det er fedt at finde spor. Spor efter alt muligt. Ædespor, kradsemærker, fodspor, slagsmål, liv og død, forvandling, årstiden… Spor kan fortælle en alt muligt. Man kan godt blive klog (og også klogere) af at følge spor. 😀

Stranden og havet

Kysten er altid spændende og dejlig. Bølger og frisk luft renser sindet og klarer tankerne. En dejlig gåtur og lidt tingfinderi, og man har fået ladet batterierne lidt op igen. Har man tid, er det utroligt hvad en sol-op eller nedgang over havet også kan gøre ved en.