Friluftsliv, udeliv, outdoor, natur og frihed. Tag ud og oplev naturen tæt på, kom ned på jorden og mærk dig selv.

Værude tilbyder friluftsvejledning til forskellige målgrupper; blandt andet skoler og institutioner, grupper, selskaber, private, familier med videre.

Værude har en bred vifte af emner, som kan tilpasses efter målgruppe, behov og ønsker. Tidsrammen kan varieres fra et par timer til flere dages varighed (med overnatning) alt efter indhold og hvordan I vil have det – som tur, lejrskole, modul, forløb, event, indslag eller temauge…

Har du/I særlige ønsker eller spørgsmål til emner eller andet, er I meget velkomne til at ringe eller skrive en mail. Vær opmærksom på, at de fleste af mine samarbejdspartnere, mine locations samt mit lokalkendskab er på Nordfyn.

Basis friluftsliv

Lær de grundlæggende tips og tricks til dit helt eget friluftsliv. Få styr på dine turnormer og få sat din viden i system.

Vi gennemgår forskellige former for friluftsliv, beklædning, udstyr/ grej, pakning af rygsæk og navigation.

Her skal også eksperimenteres med overnatning i det fri og naturligvis mad og madlavning over forskellige kogeanordninger. Bliv godt klædt på til at være ude 😉

Bushcraft

Bushcraft handler om at udvikle forskellige kompetencer og helt grundlæggende viden for at klare sig i naturen med helt basalt udstyr og grej.

Vi skal arbejde med metoder og færdigheder til fx. optænding af bål, lejr-setups, madlavning, håndværk, materialekendskab, sikkerhed med mere.

Håndværk og snitteri

Hvilke træsorter er gode at snitte i? Lær/ eller bliv bedre til at bruge en snittekniv og en økse. Vi skal snitte skeer, smøreknive, spartler, spækbrætter og meget andet.

Prøv forskellige former for håndværk af rundt om bålet fx. læder og knivmageri, smykkeværksted, fremstilling af eget grej til hjemmet, lejrpladsen eller rygsækken.

Oplevelsesture

Kom ud og bliv udfordret og prøv grænser af. Tag på oplevesestur med natur og friluftsliv som omdrejningspunkt.

Løs spændende opgaver og prøv forskellige aktiviteter og workshops af. Tænd ild, find mad, skab ly, mærk dig selv og brug dine sanser.

Alle kan være med, det er; Oplevelser udenfor – for det indeni.