Foredrag og spøgelseshistorier fra Dallund slot

Jeg har efterhånden lavet en del ture i området omkring Dallund sø og Dallund slot. Jeg har tyvfisket i søen som dreng, badet og snorklet blandt aborrer og kæmpegedder og så har jeg faktisk boet på avlsgården op af slottet i tre et halvt år.

Jeg har brugt mange timer på lokalarkivet og i lænestolen med gamle historiebøger. Der er blevet nørdet historier og viden om slottet, og dets ejere af flere omgange og jeg kan faktisk stadig blive overrasket ved at finde nye detaljer og fortællinger hvor jeg ikke forventede det.

Fed historie

Dallund slot har en vildt spændende historie med gale herremænd, bondeplagere med pisk og træhest, spøgelser og helvedeshunde og også en sand kærlighedshistorie mellem en “simpel” baron og en rigtig prinsesse.

Står man på gårdspladsen og kigger på arkitekturen, er hele slottet en fantastisk blanding af forskellige tilbygninger helt tilbage fra ca. 1540 – noget af muren i kældrene under slottet er faktisk ældre. Over porten ind til borgården er der skoldehuller, en anordning hvor man kunne hælde kogene olie ned over angribere. I spærremuren er der skrå skydeskår, så det var muligt at skyde til siderne og ikke kun ligeud.

Slottet er idag ved at blive omdannet til et grønt kursus,møde og konference sted. Der dyrkes egne biodynamiske grønsager, og der holdes høns. Der arbejdes bevist efter verdensmålene.

Forleden aften var jeg nede og lave et foredrag for et hold ledere på kursus. Det var meget stemningsfuldt og sjovt at fortælle historierne INDE bag slottets tykke mure. Jeg sluttede foredraget af på balustraden udenfor, med slottet badet i flot klart måneskin. Super prik over ièt!! 😀

Dette billede af dallund hænger inde på slottet. – Det sjove ved billedet er, at det høje tårn til venstre aldrig har eksisteret. Det er tegnet ind for at det kunne se lidt mere prangende ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *