I Danmark har vi rigtig fine forhold og muligheder for at overnatte i det fri uden den store fare.  Vi har ingen  farlige dyr som fx. giftslanger, skorpioner, bjørne og malariamyg og alt efter årstiden er klimaet for det meste ret mildt.

Der er mange forskellige måder at overnatte udenfor på.   Alt efter hvor eksperimenterende man er, eller tør at være, kan man få mange sjove oplevelser ved at overnatte ude fx.  i telt, bivuak, hule, under åben himmel, i shelter eller hængekøje.

Der er noget fantastisk nærværende ved at vågne op udenfor, ligge og kigge, lytte til lydene og tage sig tid til at stå op.

Primitiv overnatning på stranden vaerude.dk

Vil du prøve overnatning i naturen, er det godt lige at få styr på dit “sovesystem” før du tager afsted.  Først og fremmest kendskab til din soveposes komfort temperatur, så du ikke får en kold og “kedelig” tur  –  Soveposen skal helst passe til årstiden.

Liggeunderlaget gør, at din varme ikke bliver “suget” af jorden/overfladen som du ligger på, og gør selvfølgelig også at du ligger mere behageligt.

Blå støttepunkter
Er man ikke helt vild med tanken om at skulle ALT for tæt på det derude, er kysten rundt om Fyn ved at få etableret “Blå støttepunkter” med jævne mellemrum. Disse shelters har døre og små vinduer, så man kan lukke sig lidt inde hvis det er for meget af det gode.

Er du mere nysgerrig eller facineret/ inspireret af fx overlevelse eller længere ophold i naturen kan du eksperimentere med at sove i forskellige bivuaktyper, skjul eller under åben himmel      – dette kan være en fantastisk oplevelse for mange, da du kommer meget “tættere” på naturen og omgivelserne end du lige regner med.

Jeg har her på sitet, samlet lidt forskellig inspiration, tips og tricks til overnatning ude, både for begynderen, og dem der trænger til lidt mere 😀

God fornøjelse

D