“Jeg har altid været glad for at være ude.    -Af mine mange interesser, er det næsten altid naturen jeg ender i”

Naturvejleder Daniel G. Sørensen

Jeg har mere end 20 års erfaring med undervisning, formidling og vejledning af børn, unge og voksne i naturen.

Er uddannet Friluftsvejleder fra Viborg seminariet og “ugleuddannet” Naturvejleder fra Skovskolen og Københavns universitet.  Mit speciale er indenfor basisfriluftsliv, bushcraft, grøn sløjd og fortælling.

Vaerude.dk Friluftsliv

6 Bullets

  • Har i 11 år drevet et multiværksted i en fritidsklub for børn, med blandt andet: træ, læder, metal, smedning, tegning, middelaldertøj, knivmageri, special effects og smykkefremstilling. I denne periode har jeg 1-2 gange om ugen haft 8-10 børn med ud på opdagelse i naturen.
  • Været projektleder på en ”Vikingeby” på ca. 900m2. Indeholdende: Bålkøkken, bålhytte, fortællehus, grønt værksted, bytorv, smedje med mere.
  • Udviklet et komplet regelsæt og spilsystem omkring Liverollespil og skrevet en bog med mere end 75 karakterer til Liverollespil. Kan skrive mig som Gamemaster, for mere end 100 større liverollespil med mellem 60 – 120 deltagere.
  • I 2 år været lærer på en friluftslinje for utilpassede unge i alderen 16 -25 år, samt projektleder på en “event/frilufts-park”. I perioden har jeg skabt en “fast” hverdag for de unge. Jeg har udarbejdet en alsidig og spændene uge med forskellige aktiviteter bla. Praktisk arbejde, motion, frilufts-færdighedstræning, instruktørøvelser, teambuilding/ samarbejde, rengøring og madlavning.
  • Været freelance i en årerække. Har her tilrettelagt og afholdt kurser/ture/arrangementer i blandt andet: bushcraft, friluftsliv, teambuilding, herreture, lejrskole, oplevelsesture og overlevelsesture.
  • Har arbejdet i 5 år som Naturvejleder i Nordfyns kommune.  Først med udvikling af Nordfyns Kommunes Friluftsstrategi 2015-2027 herefter- med udmøntningen af denne. Bla. Shelterpladser, Blå støttepunkter, vandrestier, formidlingstavler/ skråborde/foldere, fortidsminder, adgang, synlighed, presse, TV, facebook, videoformidling, grejbank, friluftsstationer, turisme med videre.     Herudover har jeg stået med udviklingen af et bredt naturvejledertilbud til kommunens skoler og institutioner (et tilbud som viste sig, at blive stor efterspørgsel på).  Jeg har også stået for udvikling og afholdelse af ture i kommunen for borgere/ turister -primært inden for kulturhistorie, natur og landskabsdannelse.     I perioden har jeg haft omkring 260 arrangementer, med mere end 8000 deltagere.

Naturvejleder Daniel G. Sørensen

Lidt om mig:

Jeg har altid været nysgerrig og samtidigt haft en kreativ tilgang til mine interesser.

Privat beskæftiger jeg mig blandt andet med: Min familie 🙂 Design, tegning/maleri, fotografi, håndværk, håndarbejde, kulturhistorie, arkæologi, antropologi, mennesker, buddhisme, mytologi, sagn og fortælling…    Jaae.. og så benytter jeg enhver mulighed for at komme ud med soveposen, eller kameraet.

VærUDE er min kogende heksekedel, og det er mit ønske herigennem at gavne og inspirere børn, unge og voksne til at komme mere ude i naturen.

Vi ses derude 😉

Venligste hilsner   Daniel G. Sørensen