Skaberkraften hos mennesket ligger gemt lige under overfladen, og kommer man rigtigt i gang, kan man nogen gange mærke kreativiteten boble og tiden forsvinde.

Jeg eeeeeeelsker håndværk og forskelligt værktøj, nyt som gammelt 😀  Jeg arbejder i og med, mange forskellige materialer og har tit gang i flere projekter ad gangen, både på værkstedet, ved bålstedet i haven, eller når jeg er ude på tur. Jeg syntes det er fantastisk at udvikle og forbedre, forskønne… besjæle – nedfælde stemningen i fx mit eget grej, værktøj, brugsting eller en gave til en ven.

Det giver en indre tilfredshed og stolthed at stå med en færdig ting, som man har givet liv og sjæl, og som er helt unikt, originalt og personligt.

Hjemmelavet økse - håndværk - vaerude.dk
Denne økse er lavet ved at skære et gammelt øksehovede midt igennem på langs og herefter skæfte det. Jeg fik taget 5-6 cm. for meget af skaftet, hvilket bevirkede at den aldrig kommer til at fungere godt som kaste-tomahawk, da svinget er forkert. Den er dog rigtig fin som “snitteøkse” til småprojekter. Posen ved siden af, er en tønder/ildpose.

Værktøj på tur

Jeg har næsten altid lidt værktøj med i rygsækken når jeg er på tur. Som minimum er det snittekniven og en sav (eller et multitool med sav). Men ellers er der en økse, skejern og et bor med 🙂

Husk at kigge i grenbunken, når du går forbi…

Jeg hørte engang en ældre Nordmand sige noget i retning af: “Tag emnet når du ser det, ikke når du trenger det”. Oversat betyder det: At skulle du falde over et stykke træ eller andet, som “liiige” har en sjov form, snoning, et buk/ knæk (som kan bruges til et eller andet)- så sav det af, og tag det med hjem. Det er godt at have disse stumper på lager til vinterens snitteprojekter eller når du lige står og mangler en stump.

Derfor har jeg næsten altid en lille sav med i rygsækken.

Håndværk på tur - vaerude.dk

Håndværk på tur – Ny skede til urtekniven